A törpök élete nem csak játék és mese...

Gyerekekről felnőtteknek

A csodatermő fa - színezőfüzet gyerekeknek

2017. május 17. 09:26 - Li Sai

Hamarosan elkészül az első színezőfüzetem! Néhány rajzot láttam már belőle, szerintem nagyon klassz lesz.

A színező egyelőre csak online lesz elérhető, tehát le kell tölteni és kinyomtatni.

7-8 db  A4-es oldalból fog állni:-)

Árát még nem tudom, de egyelőre nem is lényeges!!!

A könyvet mindenki megkapja INGYEN, aki kéri!

Ez az akció június végéig fog tartani!

TEHÁT, aki ír egy emailt a skolikagnes@gmail.com email-címre neki elküldöm a füzetet, INGYEN!

A levél tárgyába annyit kérek írni, hogy : színezőfüzet

Akár már most is megírhatod a levelet, nehogy megfeledkezz róla!

Ha megérkezik, visszaigazolom, és amint megkapom a grafikustól a kiadványt, már küldöm is!

 

A csodatermő fa című mesébe beleolvashatsz a www.skolikagnes.hu weboldalon!

Ugyanitt a mesekönyveim, novelláskötetem is megvásárolható!

15940968_1832321603713602_761575901112811327_n.jpg

borito.jpg

 

 

komment

Egy kiskutya naplójából - HAMAROSAN!!!

2017. május 13. 14:19 - Li Sai

Weboldalamon hamarosan folytatásokban olvashatjátok az "Egy kiskutya története" című mesémet.

Amikor egy rész felkerül, akkor mindig küldök majd értesítést, tehát akit érdekel a mese, iratkozzon fel a levelezőlistára, hogy ne maradjon le egy fejezetről sem:

www.skolikagnes.hu

Egy kis ízelítő a meséből:puppy-318161_640.jpg

Márc. 11.

Ma nagyon zűrös napom volt. A mama egész éjjel járkált, már teljesen megszédültem. A többiek sem érezték jól magukat, alig vártunk, hogy vége legyen.

Aztán reggel felé valami különös dolog történt: úgy éreztem, követnem kell a két testvéremet.

Valami szűk alagútba bújtak, én utánuk,és a mama jó meleg pocija után egy hideg, ismeretlen világba csöppentem. Ismeretlen állatok vettek körül bennünket, és izgatott hangon beszélgettek.

– Eddig simán megy, remélem semmi gond nem lesz! Még biztosan sokan vannak benn. –

Amikor kicsusszantam erre az új világra, a mamám az orrával gyengéden odatolt a tesók mellé, és én mély álomba merültem.

 

Márc. 12.

Ma már jobb napom volt! Szerencsésen megszülettünk mind a kilencen, egészségesek vagyunk, és a mamánk is jól van. Reggel amikor felébredtünk, megmosdatott minket és mutatott egy klassz helyet: a hasán van sok pici cumi, és ha valaki ügyes, akkor finom meleg tejecskét tud kicsalogatni belőlük!

Hm, nagyon jól éreztem magam, amikor nekem is sikerült! Ebbe a nagy munkába aztán úgy kimerültem, hogy újra elaludtam.

 

Márc. 13.

Kicsit sokan vagyunk, alig férünk el a mama mellett, de azért jó idekint. Bent a mama hasában még kisebb volt a hely, de ott mindig jó meleg volt. Igaz, hogy ott meg nem volt tejecske.

Most van amikor fázom, de akkor összebújunk a testvéreimmel, vagy kapunk a mamától tejet, és máris jobban érezzük magunkat.

 

Meséimből olvashatsz részleteket a weboldalom: www.skolikagnes.hu

Ugyanitt könyv vásárlásra is van lehetőség!

 

boritokep_fb.jpg

 

komment

Anyák Napjára

2017. május 07. 08:10 - Li Sai

Ezt a verset akkor írtam, amikor az első kisunokám megszületett. Minden Anya, Nagymama és Dédmama emlékszik még az érzésekre, arra, hogy milyen volt átélni a csodát....Én így fogalmaztam meg magamban:

Kicsi csillag

Nézd milyen gyönyörű ez a nap,
leszállt a földre egy kis csillag.
Kergetik egymást éjjelek, nappalok,
s a kis csillag eztán mindent beragyog.

Eshet eső, fújhat szél,
süthet ránk a nap.
A szobánkban tündököl
egy fényes kis csillag.

Megnevettet, letörli az örömkönnyeket,
megvigasztal, megsimogat,
gyógyít beteget.

Nagyon vártunk kicsi csillag,
boldogok vagyunk.
Nem enged el téged többé
ölelő karunk.

Maradj velünk mindörökké,
létünk csillaga,
Édesanyja lágy ölében
alvó kisbaba.

newborn-659685_1280.jpg

 

 Meséimet, verseimet, novelláimat az alábbi weboldalon találod: www.skolikagnes.hu

 

 

komment

Szeretem a gyermekeimet, és a kézimunkázást. Ez az életem.

2017. április 01. 19:12 - Li Sai

Egy nevelőszülő, akinek a hobbija a hivatása

 Egy régi kedves ismerősömet mutatom most be. Miután a három saját gyermeke kirepült a családi fészekből, két kislány nevelőszülője lett, és időközben profi szintre fejlesztette a hobbija művelését is.

Amy, mi elég régóta ismerjük egymást, igaz sajnos csak virtuálisan, de már akkor is a közös hobbi, a varrás hozott össze minket. Mikor kezdődött a szerelem, mesélj róla pár szóban!

Gyermekkoromban kezdődött az egész … Nagyon szerettem minden olyan tevékenységet, amivel saját magam alkothattam valamit. Barkácsolástól kezdve a varrásig bárminek nekifogtam. Örömmel töltött el az alkotás. Még nagyobb öröm volt, amikor az általam készített dolgokra mások is felfigyeltek, meg dícsérték. Magamtól tanultam meg minden apró fogást, fortélyt. Gyakorlatilag már 14 éves korom óta varrok. Eleinte magamnak, majd a gyermekeimnek készítettem ruhákat, játékokat, kiegészítőket...

1.jpg

Neked a varrás csak hobbi, vagy ez a munkád?

Hobbinak indult, aztán azt vettem észre, hogy egyre többet ülök a varrógép előtt, és egyre többen szeretnének az általam készített dolgokból maguknak is. Így a hobbim lett a munkám, amit azóta is szívvel, lélekkel és szeretettel csinálok. Bármit el tudok készíteni textilből, amit én vagy mások megálmodnak.

Tudom rólad, hogy a gyermekeid már kirepültek, és most nevelőszülőként két kislány Anyukája vagy. Hogy tudod megosztani az idődet a család és a varrás között?

2.jpg

Nagyon könnyen össze tudom egyeztetni a két dolgot. Amikor a lányok iskolában vannak, akkor dolgozom. Bár van néha kivétel, de a család tolerálja a mukámat. Segítenek mindenben.

A kislányok szoktak neked "segíteni" a házimunkákban, vagy esetleg a varrásban is?

Nagyon szeretnek körülöttem sürgölődni. Hétvégén általában együtt főzünk, sütünk, takarítunk. A lányok is szívesen varrnak bármit, aminek külön örülök. Most a húsvéti meglepetéseket varrják a locsolóknak. Idén ezt már teljesen egyedül készítik. Saját ötletekkel és díszítési technikákkal „dolgoznak” amiben már most megmutatkozik a kreativitásuk. Ők más szemmel látják a varrandó dolgokat, mint én, és ez nagy öröm számomra.

Sokféle technikával dolgoztál, dolgozol. Melyik a kedvenc, és miért?

Nincs különösebben kedvencem. Maga a varrás az, ami örömmel tölt el, kikapcsol. Olyankor megszűnik minden más. Minden technikának megvan a maga varázsa. Bármit is készítek, az egy kicsit én is vagyok. Mindig tanulok valami újat, amit aztán ötvözök a többi technikával. Az internet nagy előny, rengeteg ötletet lehet meríteni belőle.

3.jpg

Készítesz táskákat, falvédőket, foltvarrással díszített munkákat, és hímzőgéppel is dolgozol. Mit készítesz legszívesebben?

Mindent, így egy szóban. Bár azért ez attól is függ, éppen mire van igény. Voltak időszakok, amikor a párnák, a takarók, vagy a táskák voltak kelendőbbek. Nagyon szeretem ötvözni a különböző technikákat. Pl.: gyermek takarókat, falvédőket, párnákat applikált mintával nagyon szeretek készíteni, de díszítem foltvarrással és hímzéssel is. A névre szóló hímzéssel például teljesen egyedi, személyre szabott lesz a kész termék. Mostanában a babakockákat is ezekkel a „kombinált” technikákkal készítem. Nemrég elkezdtem a textilbőrrel is barátkozni, dolgozni. Csodákat lehet belőlük kihozni, textillel kombinálva, hímezve, vagy csak úgy, a maga egyszerűségében. Neszeszereket, táskákat, pénztárcákat is készítek belőlük.

4.jpg

Egy kreatív készítőnek mindig nagy öröm, ha a munkáját a megrendelőnél láthatja. Szoktál fotókat kapni arról, hogy hol kapott helyet a lakásban a munkád, vagy ki viseli a kis ruhácskát, amit készítettél?

Igen, néha kapok fotókat. Ez egy örömteli visszajelzés, hogy tetszik az, amit elkészítettem. Öröm látni a mosolyukat. Ilyenkor büszkeséget érzek.

Családanyaként, nevelőszülőként mi az amit a legfontosabbnak tartasz a gyermekek nevelésében? Mik azok az értékek, amiket a családban kell, hogy megtanuljanak a gyerekek? Milyen útravalót pakolsz a gyermekeid mesebeli tarisznyájába?

profilfoto.jpg

A legfontosabbnak az őszinteséget, becsületességet, elfogadást, szeretetet, kitartást, a pozitív gondolkodást, mások segítését tartom. A belső értékeik kibontakozása, a boldog élet a cél. Megtanulják és a minden napi életben használják is a tanultakat. Hagyni kell őket kibontakozni, de emellett a szabályok betartása is fontos. A jó irányba terelgetve segíteni nekik mindenben, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak. Ha ezeket az értékeket kicsi koruktól fogva látják, érzik, tanulják, akkor boldog felnőttekké válnak, akik elérik a kitűzött céljaikat. Legfontosabb célom: Az életre való nevelés.

Térjünk vissza a kézimunkákra: hol lehet megnézni a termékeidet, és van-e lehetőség vásárolni, illetve rendelni?

A facebook oldalamon ( https://www.facebook.com/amykreativ/?fref=ts) lehet megnézni a kézimunkáimat, rendelni pedig ugyanott üzenetben, vagy a amykreativ@gmail.com címen.

Köszönöm a beszélgetést!

 

 

komment

Mozgás minden állapotban:-)

2017. március 26. 14:10 - Li Sai

Várandósan, aztán később a babával együtt is jó, és kell is mozogni, sportolni.

Ma már nagyon sok helyen és nagyon sokféle mozgásformát kínálnak az edzők, a kismamáknak.

Keszthelyen például a keszthelyi Mazsola Sportcentrumban, Dr.Sorok Biri tréner vezetésével sportolhatnak a kismamák, anyukák:

17439656_1264562066953048_1078458318_n.jpg

 

A kangatraining-ről bővebben:

http://kangatraining.hu/a-kangatraining

Mi is az a prekanga:

http://kangatraining.hu/prekanga

 Májustól egy speciális hasizomregeneráló programra is jelentkezhetnek a kismamák:

http://rectustrainingmethod.hu/hu

Az edzéstípusokról, órarendről, szolgáltatásokról mindent megtudhatunk Dr. Sorok Biri weboldalán:

http://www.brisformastudio.hu/index.php

 

komment